Deckare

 

SKÄRGÅRDSMORDEN

Marionetten Kriminalroman av Louise Björnlund

Så otroligt överväldigande med all fin kritik som min debutdeckare, Marionetten, fått och får i sociala medier, men också i print. Ta del av dem här.

 

Sagt om Marionetten

”Louise har lyckats med att lägga ut ett antal spår som i alla fall lurade mig totalt. När jag var på det klara med vem som var gärningsmannen blev jag blåst på konfekten. Skickligt!” Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

 

”Med en ordentlig twist i inledningen fortsätter Louise Björnlund att få läsaren att rysa igenom debutromanen Marionetten. En kriminalroman som skakar skärgårdslivet i grunden. Boken tar dig som läsare med till en nivå som gör den omöjlig att lägga ifrån sig.” Tina Eklund

AlltOmDalarö.se

 

”Nervkittlande, obehaglig och med starkt driv. En lysande kriminaldebut.”, Tidningen Skärgården

 

Jag vet att jag inte kan ta åt mig äran ...

Men ibland blir jag så obeskrivligt stolt då jag läser någon av Stockholm-sförfattarnasböcker!

Och speciellt roligt är det att läsa Louise Björnlunds debutroman Marionetten!

För några år sedan var vi kurskamrater på Skrivarakademin och hade tuffingen Sören Bondeson som lärare. Jag tror att han är lika mallig över Louise prestationer i dag, som jag är. Marionetten har allt som en spännande kriminalroman ska ha: en gastkramande och intelligent intrig, suveräna karaktärsbeskrivningar och oväntade vändningar. Och gestaltningen är i en klass för sig!

Louises debutroman är, enligt mig, helt lysande - och en riktig bladvändare! Och jag är övertygad om att hon kommer att sätta Dalarö och Ornö på kartan - liksom Mankell gjort med Ystad. Härligt med en huvudkaraktär som är annorlunda för genren. Det behövs ett nytänkande.

Birgitta Andersson Backlund, författare & föreläsare Stockholmsförfattarna

 

Läs fler recensioner

Copyright © All Rights Reserved