Om Louise

 

"EN DRÖM TAR LIV"

"Jag har alltid skrivit berättelser", säger de flesta författare. Och så är det också för mig. Min första berättelse i deckargenren gjorde jag som skolarbete då jag gick i mellanstadiet. Jag kommer än idag ihåg hur min lärare tog mig åt sidan. Jag, den blygaste i klassen, hade skrivit något så förfärligt att han inte trodde att det var sant. Efteråt fick mina föräldrar höra lärarens synpunkter på mitt skolarbete. Jag minns inte hela berättelsen, men titeln minns jag. Mannen med hundkopplet.

 

Jag arbetar som lärare samtidigt som jag driver Björnlunds förlag. Det får mig att kunna göra det jag älskar mest. Att skriva och undervisa. Efter mitt hårda arbete kring att få till två riktigt bra kriminalromaner, Marionetten och Jazzkatten kan jag inget annat än känna mig överväldigad av den fina kritik och uppmärksamhet Marionetten fått löpande i media. Jazzkatten är klar men har boksläpp april 2019.

 

Tvärtemot flera andra författare har jag även givit ut böcker för mindre barn. Inte bara en bok utan en hel serie av pedagogiska barnböcker om Grodan Flynner. Böckerna säljs i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Jag har även givit ut en fantasyroman för barn mellan 9-12 år och där samarbetat kring illustrationerna med konstnären Anne Rooslien.

 

Jag älskar att skriva, men även att vara ute i skärgården där jag får min inspiration till mina kriminalromaner.

 

Mina ledord i livet är:

 

  • Jag kan alltid kämpa lite till.
  • Familjen är mitt allt.
  • Älska det jag gör.
  • Envishet och hårt arbete ger lycka.
  • "Man ska inte bromsa i en uppförsbacke".

 

Följ gärna mig och mina aktuella projekt på min blogg

Copyright © All Rights Reserved