Om Louise

"EN DRÖM TAR LIV"

"Jag har alltid skrivit berättelser", säger de flesta författare. Och så är det också för mig. Min första berättelse i deckargenren gjorde jag som skolarbete då jag gick i mellanstadiet. Jag kommer än idag ihåg hur min lärare tog mig åt sidan. Jag, den blygaste i klassen, hade skrivit något så förfärligt att han inte trodde att det var sant.


Jag debuterade i deckargenren förra året med Marionetten. Sedan dess har efterfrågan på andra fristående delen av serien Skärgårdsmorden efterfrågats enormt. Nu är den här. Jazzkatten har, liksom Marionetten, fått överväldigande fin kritik.

Det har varit ett fantastiskt år och jag blir så överväldigad av varje fin recension någon av mina böcker får. Vill passa på attt tacka alla mina läsare för alla fina ord.


Louise Björnlund har med framgång givit ut en hel serie av pedagogiska barnböcker om Grodan Flynner. Böckerna säljs i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Hon har även givit ut en fantasyroman för barn mellan 9-12 år och där samarbetat kring illustrationerna med konstnären Anne Rooslien.


Jag älskar att åka skidor, dyka och att skriva, men även att vara ute i skärgården där jag får min inspiration till mina kriminalromaner.


Mina ledord i livet är:


  • Jag kan alltid kämpa lite till.
  • Familjen är allt.
  • Älska det jag gör.
  • Envishet och hårt arbete gör skillnad.
  • "Man ska inte bromsa i en uppförsbacke".

Copyright © All Rights Reserved