Böcker

FÖRFATTARE LOUISE BJÖRNLUND  
                             

SKÄRGÅRDMORDEN


En deckarsuccé med kulisser ur Stockholms vackra skärgård men bakom denna, till synes idylliska fasad, döljer sig ofattbara grymheter och hissnande intriger.
Likt Agatha Christies Miss Marple, men i modern tappning, dras skärgårdsguiden Kina Bergsmed in i Södertörns-polisens jakt på gärningsperson där hon befinner sig mitt i händelsernas centrum med fara för sitt eget liv.

Böckerna i Skärgårdsmorden är fristående berättelser där seriens signum är intelligenta, välkonstruerade och unika intriger med ett starkt driv som håller spänningen på topp ända intill slutet.
FENIX


BOKSLÄPP 2023
JAZZKATTEN
Ljudbokstitel: Dalarömordet


Ett anonymt samtal inkommer till larmcentralen. En kropp har påträffatsnergrävd i grustaget söder om Sandemars slott. Kriminalkommissarie UlrikaBigård och Ewald Wermelin är snabbt på plats med en utredningsgrupp. I svalgetpå offret har förövaren efterlämnat sin signatur. Utredningen leder till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten då ännu en kropp påträffas på ett bisarrt sätt på sandstranden vid Schweizerbadet. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras återigen in i en utredning som leder till oanade följder.

Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE

Recension
»Bokens största kvalitet är definitivt den ovanligt välkonstruerade intrigen. Där kan Louise Björnlund jämföra sig med de bästa i genren.«

Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

MENTORN


En båt hittas på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. På durken ligger en livlös kropp. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt. Kriminalkommissarie Ewald Wermelin och kollegor från Södertörnspolisen kämpar mot tiden. Kina uppsöker området kring fyndplatsen på eget bevåg och blir iakttagen av en drönare. När hon upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att hon behöver vara på sin vakt.
Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som härskar när hämnd och rädsla tar över. Allt med bakgrund av ett på ytan idylliskt Stockholms skärgård.

Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER:SE


Recension

»Beskrivningarna av ungdomsgängen är iskallt pricksäkra. Författaren lyckas skickligt gestalta deras cyniska känslokyla.« 

Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

DÖDSÄNGELN


Skärgårdsguiden Kina Bergsmed har fått uppdrag att delta i säkerhetsteamet under ÖTILLÖ, VM i Swimrun. Deltagarna ska ta sig över och mellan 26 öar, från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård. När en av de tävlande fångar hennes uppmärksamhet vid södra delen av ön Långbäling förstår Kina att något hänt. Ingen av de tävlande skulle frivilligt avbryta så nära målgång. Sjöpolisen är snabbt på plats, men det fasansfulla är redan ett faktum. En tävling som Kina Bergsmed aldrig någonsin kommer att glömma. Aldrig någonsin.

En kriminalroman om strävan att nå sitt mål utan att sky några medel, men också en berättelse om konstens pirater.


Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER:SE

Recension
»Louise Björnlund använder sig av Stockholms södra skärgård på ett målande sätt i sin miljöbeskrivning. Det är både intressant och spännande.«
Nils Scherman, Svenska Deckarakademin
MARIONETTEN
Ljudbokstitel: Ornömordet


En psykologisk kriminalroman där en ung man hittas mördad och lemlästad påen skärgårdsö. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras i polisens jakt pågärningsmannen och kommissarie Ewald Wermelin och Ulrika Bigård påminns om ettouppklarat fall i England. En roman om ett brott där svaren sträcker sig decennierbakåt i tiden.


Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER:SE

GRODAN FLYNNER


En pedagogisk barnboksserie som uppskattas hos barnfamiljen med barn mellan 2–6 år. Serien är mycket
omtyckt i förskolan och används ofta till arbetet kring värdegrunden. Formaten är inbundet, e-bok och ljudbok. 
Böckerna finns även på engelska och tyska som ebok. 
GRODAN FLYNNER
    En ny kompis NYHET!
    Visst kan du, kompis
    En kompis lär sig simma
    Sov så gott, kompis
    En kompis hjälper till

    En kompis säger förlåt