Om Louise

FÖRFATTARE LOUISE BJÖRNLUND  
                             

OM LOUISE


Louise är en omtyckt deckarförfattare i Sverige. Hon har sedan barnsben berättat och har haft en förkärlek till de mörkare och mer spännande berättelserna. Redan i lågstadiet skrev hon en spänningsberättelse som fick hennes kamrater att inte våga gå hem själva i mörkret. 

Louise är utbildad ekonom och även utbildad journalist vid Poppius Journalistutbildnig. Hon har bla arbetat som reporter, redaktör och även inom utbidning. Idag arbetar hon som författare och förläggare.
 
Hennes första bok om Grodan Flynner kom ut 2011 och sedan dess har flera böcker i serien släpps. Parallellt med dessa har Louise fortsatt att skriva och har under sin studietid 2016 på Skrivarakademin färdigställt sin debutdeckare, Marionetten. Marionetten som också är den första fristående boken i serien Skärgårdsmorden. 

Hon debuterade 2017 med kriminalromanen Marionetten och har sedan dess gett ut flera böcker i det som kommit att bli Sveriges nya deckarerie, Skärgårdsmorden. Serien växer och inom kort kommer fler språkversione nå världen. Skärgårdsmorden har idag sålts i snart 200.000 exemplar.

Louise har även skrivit en barnboksserie, Grodan Flynner, som idag används i barngrupper i förskolans arbete kring värdegrund.Böckerna i serien om Grodan Flynner finns idag även på engelska och tyska. 
Hello world