Om Louise

FÖRFATTARE LOUISE BJÖRNLUND  
                             

BOKSIGNERING
20/12 kl 13-15 Akademibokhandeln, Haninge centrum

OM LOUISE

Louise är deckarförfattare i Sverige. Hon har sedan barnsben berättat och har haft en förkärlek till de mörkare och mer spännande berättelserna. Redan i lågstadiet skrev hon en spänningsberättelse som fick hennes kamrater att inte våga gå hem själva i mörkret. 


Louise är utbildad ekonom och journalist vid Poppius Journalistutbildning. Hon har bla arbetat som reporter, redaktör och även inom utbildning. Idag arbetar hon som författare och förläggare.
 
Hennes första bok om Grodan Flynner kom ut 2011 och sedan dess har flera böcker i serien släpps. Grodan Flynner, som idag används i barngrupper i förskolans arbete kring värdegrund. Böckerna i serien finns idag även på engelska och tyska. Parallellt med dessa har Louise fortsatt att skriva och har under sin studietid 2016 på Skrivarakademin färdigställt sin debutdeckare, Marionetten. Marionetten som också är den första fristående boken i serien Skärgårdsmorden. 

Hon debuterade 2017 med kriminalromanen Marionetten och har sedan dess gett ut flera böcker i det som kommit att bli Sveriges nya deckarerie, Skärgårdsmorden. Serien växer och inom kort kommer fler språkversioner nå världen. Skärgårdsmorden har idag sålts i drygt 200.000 exemplar.
Hello world