Dödsängeln
Dödsängeln av Louise Björnlund


Pocket isbn 9789198757422
Ljudbok isbn 9789198757460
E-bok isbn 9789198757477Dödsängeln av Louise Björnlund

DÖDSÄNGELN

Skärgårdsguiden Kina Bergsmed har fått uppdrag att delta i säkerhetsteamet under ÖTILLÖ, VM i Swimrun. Deltagarna ska ta sig över och mellan 26 öar, från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård. När en av de tävlande fångar hennes uppmärksamhet vid södra delen av ön Långbäling förstår Kina att något hänt. Ingen av de tävlande skulle frivilligt avbryta så nära målgång.
Sjöpolisen är snabbt på plats, men det fasansfulla är redan ett faktum. En tävling som Kina Bergsmed aldrig någonsin kommer att glömma. Aldrig någonsin.

Dödsängeln, en berättelse om strävan att nå sitt mål utan att sky några medel, men också en historia om brödraskap och konstens pirater.
Musik inspirerad av prologen till Dödsängeln    
            Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER:SE >>

»Det var bara ett misstag, sa han kort. Det var en utnött slogan som om och om igen trycktes upp obarmhärtigt i mitt ansikte. Varje gång tog den en del av mig och varje gång stannade en liten del av den ilska som föddes kvar inom mig. Den ville inte lämna min kropp trots att jag gjorde försök efter försök att släppa den fri. Men nu var det dags. Inget skulle någonsin kunna hindra mig.«


Recensioner

”Bra uppbyggd berättelse med ledtrådar och villospår som håller upp spänningen ända in till slutet." Håkans hylla

”Louise Björnlund använder sig av Stockholms södra skärgård på ett målande sätt i sin miljöbeskrivning. Det är både intressant och spännande."               
Nils Scherman, Svenska Deckarakademin 

”Det är ruskigt bra. Louise Björnlund levererar ytterligare en deckare i världsklass." Crime Novel Digest
Musik till Dödsängelns prolog