Jazzkatten
Jazzkatten av Louise Björnlund


Pocket isbn 9789198194630
Ljudbok isbn 9789178611867 (=Dalarömordet)
E-bok isbn 9789198194623


Ett anonymt samtal inkommer till larmcentralen. En kropp har påträffats delvis nergrävd i grustaget söder om Sandemars slott. Kriminalkommissarie Ulrika Bigård och Ewald Wermelin är snabbt på plats med en utredningsgrupp. I svalget på offret har förövaren efterlämnat sin signatur.
Utredningen leder till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten då ännu en kropp påträffas på ett bisarrt sätt på sandstranden vid Schweizerbadet. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras återigen in i en utredning som leder till oanade följder.


Musik inspirerad av prologen            

              Musik till prologen av Håkan Eriksson DJSKYRACER.SE

»Res dig upp, sa han barskt och hon kände hur greppet kring hennes arm hårdnade. Hon ställde sig snabbt upp i samma stund som kommenderingen kom. Hon hade aldrig vågat tveka. När ytterdörren öppnades såg hon ett par måsar flyga på låg höjd. De seglade fram över den klarblåa himlen. Hon ville inget annat än att slå följe med dem. Istället kände hon hur hennes strumpor blev våta av morgondaggen.«

Recensioner
Så otroligt överväldigande med all fin kritik som min debutdeckare, Marionetten, fått och får i sociala medier, men också i print. Ta del av dem här.

Bokvideo Marionetten       


”Louise har lyckats med att lägga ut ett antal spår som i alla fall lurade mig totalt. När jag var på det klara med vem som var gärningsmannen blev jag blåst på konfekten. Skickligt!”  Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

Läs fler recensioner här ->