Mentorn


SKÄRGÅRDSMORDEN

En båt hittas på drift av skärgårdsguiden Kina Bergsmed. På durken ligger en livlös kropp. Strax därefter gör dykarna som dokumenterar de vattenfyllda gruvorna på Utö en fasansfull upptäckt.


Kriminalkommissarie Ewald Wermelin och kollegor från Södertörnspolisen kämpar mot tiden. Kina uppsöker området kring fyndplatsen på eget bevåg och blir iakttagen av en drönare. När hon upptäcker en film på Youtube över fyndplatsen med sig själv i huvudrollen inser hon att hon behöver vara på sin vakt.  

Mentorn är en högaktuell spänningsroman om gängkriminalitet och om de krafter som härskar när hämnd och rädsla tar över. Allt med bakgrund av ett på ytan idylliskt Stockholms skärgård.

Pocket isbn 9789198625233

Utdrag ur prolog            

»Hon vände sig om, slöt ögonen och tog ett djupt andetag för att fylla lungorna. Den skarpa smällen kom samtidigt som hon kände hur glassplitter trängde in i hennes hud. Hon visste att de var här. Hon kände hur viljan att bara skrika rakt ut mildrades av hennes rädsla. Det måste få ett slut.«

Recensioner
Här kan du läsa recensioner. Jag lägger upp och länkar till dem allt eftersom.    ”Beskrivningarna av ungdomsgängen är iskallt pricksäkra. Författaren lyckas skickligt gestalta deras cyniska känslokyla.” 

Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

Läs fler recensioner ->


Marionetten Kriminalroman av Louise Björnlund


Mentorn finns också som ljudbok och E-bok

Ljudbok isbn 9789198625257

E-bok isbn 9789198625240

Copyright © All Rights Reserved